BG
BG EN

Натурално етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула се извлича от цветовете на растението Lavandula angustifolia с помощта на парна дестилация. Цветовете на лавандулата са известни със своя успокояващ аромат. Лавандулата се използва още през древността от римляните, персите, гърците и египтяните като съставка към ароматерапията в банята, както и при изработката на парфюми.

Маслото е силно концентрирано и не се прилага неразредено върху кожата. Като всяко етерично масло, трябва да се разреди с някое от добре познатите ни базови масла (бадемово, кокосово, маслинено и др.). Две-три капки от маслото се разреждат със 50 милилитра базово масло.

5 мл стъклено шише с капкомер.

10,08 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Натурално етерично масло от лавандула
Подробно описание
Подробно описание

Впоследствие маслото от лавандула намира широко приложение в козметичната и фармацевтичната индустрии – парфюми, балсами, кремове и други. Също така се използва и за ароматерапия. Когато се добави към изпарител или пулверизатор лавандуловото масло се използва за лечение на кашлица и дихателни инфекциозни заболявания.  Има силно изразени антисептични и противовъзпалителни свойства. Маслото има жълтозелен цвят и когато се съхранява правилно има силен и наситен аромат, слабо различаващ се от този на цветята.Лавандуловото масло намира приложение в различни козметични продукти, гелове, лосиони, сапуни, бебешки продукти и свещи. Използва се още при приготвянето на чай, лимонада, сиропи и други ароматни напитки.

Начин на употреба на етеричното масло от лавандула

Етеричното масло е предназначено само за външна употреба.

За коса – няколко капки лавандулово масло се капват в дланта и с ръцете се разтрива скалпът;

За инхалация при настинка, грип и др. заболявания – капнете 4-6 капки масло от лавандула в сгорещена вода. Направете инхалация в продължение на няколко минути, като вдишвате изпаренията от лавандула. Това ще помогне за отпушване на дихателните пътища.

При главоболие – 1-2 капки лавандулово масло се втриват в слепоочията с масажни движения за облекчаване на главоболието.

При слънчево изгаряне – добавете 10 капки лавандулово масло в 100 мл. студена дестилирана вода. Получената смес прехвърлете в бутилка със спрей и напръскайте зачервените места, за да получите незабавно охлаждане и облекчаване.

Не се приема вътрешно. ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ БРЕМЕННИ ЖЕНИ.

Подобни продукти