Безплатна доставка при поръчка над 100 лв!
BG
BG EN

Натурално етерично масло от маточина

Основното действие на маслото се определя с няколко общи квалификации: седативно, спазмолитично, съдоукрепващо, антисклеротично, антидепресивно, ефективно при вегетативно съдови разстройства. Съдейства за бърза аклиматизация, подмладява кожата. Класифицира се като адаптоген и афродизиак.

Маслото е силно концентрирано и не се прилага неразредено върху кожата. Като всяко етерично масло, трябва да се разреди с някое от добре познатите ни базови масла (бадемово, кокосово, маслинено и др.). Две-три капки от маслото се разреждат със 50 милилитра базово масло.

5 мл стъклено шише с капкомер.

47,50 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Натурално етерично масло от маточина
Подробно описание
Подробно описание

Етеричното масло от маточина е природен продукт, произведен чрез дестилацията на листата на маточина. Билка, за чиито терапевтични действия все още се знае прекалено малко. Божествено закодирано растение.

В етеричното масло от маточина се съдържа цитрал, цитронелол, гераниол, гермакрол Д и др.  вещества, които имат спазмолитичен ефект върху хранителната и дихателната система. В състава й влизат още витамин С, керотин, органични киселини и флавоноиди. Последните са полезни за организма, тъй като се борят срещу свободните радикали в него, подсилват имунната система и имат антиоксидантно и антисептично действие. Етеричното масло от маточината има специфичен аромат на лимон. Тя складира маслото си в екзогенни вместилища, които след откъсване на растението се отварят и голяма част от маслото се свързва с атмосферата и се изпарява. Ето защо екипът на Майра Ойлс много внимателно и бързо преработва зелената суровина от маточина, като събира максимално всички лечебни съставки на това необятно растение.

Маточината успокоява нервната система, повишава имунитета, подобрява качеството на съня, гони тревогата и раздразнението. Истински балсам  за приготвянето на лосиони и кремове за старееща, чувствителна и проблемна кожа. То има свойството да унищожава бактерии, предизвикващи кожни несъвършенства. Има силен антибактериален ефект, като може да се нанася добавено в крем и върху рани.  Маслото от маточина има множество приложения от лечението на обриви и акне до ароматерапия и успокояваща вана с няколко капки масло. Използва се при лечение на хепрес, пърхот, гъбички и лишеи.

Подобни продукти